Rookie Rally Team tevreden met resultaat Hemicuda Rally

Afgelopen weekend nam het Rookie Rally Team deel aan de Hemicuda Rally op de wegen rondom het Belgische Koekelare. Een compacte wedstrijd met ruim 92 kilometers op snelheid, verdeeld over drie boucles van drie proeven elk.

Om 9:00u ging de eerste deelnemer van start en even voor 17:30u zetten Antoine van Ballegooijen (Nuenen) en Johan Findhammer (Egchel) de Mitsubishi Lancer Evo X als zesde in het Parc Fermé. Het duo besloot daarmee een wedstrijd die ze zorgvuldig opbouwden. Het was voor de equipe al weer even geleden dat ze ervaring opdeden op dergelijke proeven, waarbij het grip niveau per meter verschilde en het couperen op sommige delen eerder noodzaak was dan een keuze, om niet rechtdoor de proef af te vliegen.

Tijdens de eerste boucle reden Antoine en Johan nogal behouden, om te wennen aan de wisselende grip niveau’s op de verschillende soorten asfalt en ook het snijden, of couperen zoals onze zuiderburen het noemen, weer onder de knie te krijgen. In Nederland is dit al sinds jaar en dag niet meer is toegestaan en staan er baakschilden of andere vormen van hindernissen in de bochten.

Tijdens de tweede boucle werd al een tandje bijgezet maar in de derde boucle gingen beide mannen er eens écht voor zitten. Een podiumplaats zat er echter al niet meer in vanwege het voorzichtige begin in de eerste omloop. Maar met een derde tijd in de zevende én de negende proef, waren ze toch dik tevreden. Op de achtste proef werd onverhoopt een remfoutje gemaakt waarbij de nodige tijd werd verloren. Zonder deze verloren tijd was een plek dichtbij het podium en misschien zelfs wel óp het podium een reële mogelijkheid geweest. De winst ging naar Andy Lefevere terwijl Piet van Hoof de tweede plaats voor zich wist op te eisen, beiden in eveneens een Mitsubishi.

“We hebben genoten,” zegt een tevreden Antoine van Ballegooijen. “Mooie, uitdagende, maar ook verraderlijke proeven. Een paar jaar geleden hebben we wel eens in deze Belgische contreien gereden maar daarmee doe je niet de routine op die je nodig hebt om hier écht om het podium mee te kunnen strijden.”

Enthousiast gaat Antoine verder: “Het is erg gezellig geweest en we hebben ons heel erg welkom gevoeld. Ook het serviceteam is meermaals gevraagd of alles naar wens was. Heel bijzonder! Hier in België doen ze nog écht hun best om je welkom te heten, te zorgen dat het je redelijkerwijs aan niets ontbreekt. Graag wil ik namens het gehele team onze dank uitspreken aan de organisatie

A 12 oktober 2016