Rookie Rally Team met gastrijder naar rallycross op Eurocircuit

Afgelopen weekend werd er op het Eurocircuit bij Valkenswaard een wedstrijd, meetellend voor het Nederlands kampioenschap rallycross verreden.

In het flinke startveld stonden ook twee MINI’s van het Rookie Rally Team ingeschreven. Deze werden bestuurd door Antoine van Ballegooijen en gastrijder Piet van Hoof. Beide mannen waren ingedeeld in de klasse Supertouringcars min 2000. Dit omdat de MINI’s beschikken over een 1600cc motor.

In 2016 wist Antoine met deze wagens in Duitsland tot twee keer de bovenste tree van het erepodium te behalen. Afgelopen zondag bleven zowel hij als Piet steken in respectievelijk de Semi B en de Semi A finale.

“Het niveauverschil met Duitsland is zo vreselijk groot,” zegt Antoine. “We hadden vooraf ook echt niet het idee dat we met deze MINI’s hier het verschil konden maken. We wilden gewoon een dag lekker rijden.”

“Onze gastrijder Piet van Hoof, een rallycrack in hart en nieren, had nog nooit een rallycross gereden en wilde dat ook weleens meemaken. Vandaar dat we hem hebben uitgenodigd om in één van onze MINI’s, die we ook voor onze incentives of trainingen gebruiken, deel te nemen,” vervolgt Antoine.

In de ochtend reed het team eerst in de vrije training. Daarna volgden drie manches. Aan de hand van het resultaat in deze manches werd bepaald dat Antoine en Piet beiden een ronde door konden, om dan toch in de Semi finales te stranden. “Om hier in Nederland echt met de top mee te kunnen rijden zullen we de MINI’s enorm moeten aanpassen. Er gaat zoveel geld in om en het niveau is zo enorm hoog, dat we zo af en toe een wedstrijd blijven meepakken maar het gewoon alleen voor de lol doen,” aldus Antoine van Ballegooijen.

A 11 april 2017