Rally Team Brabant verlaat Vechtdalrally met dubbel gevoel

Vol goede moed trokken Antoine van Ballegooijen (Nuenen) en Johan Findhammer (Egchel) van het Rookie Rally Team – powered by Rally Team Brabant, naar Hardenberg om deel te nemen aan de Vechtdalrally.

De strijd, gevoerd op de wegen rondom Hardenberg, kent al jaren een aantal vaste proeven waaronder de befaamde proef op het onverhard net over de Duitse grens. Voor dit jaar had de organisatie echter andere proeven in petto.

Een nijpend tekort aan officials, tegenwoordig een standaard gegeven voor organisatoren, gooide roet in het spreekwoordelijke eten. Een nieuwe proef moest daarom worden geannuleerd waardoor, ondanks een derde gang over de eerste klassementsproef, de strijd over een behoorlijk aantal kilometers minder moest worden gevoerd. Dat betekende voor de deelnemers dat er geen ruimte was voor fouten of het zoeken naar ritme. Vanaf het begin moesten focus en ritme goed zijn.

Juist daaraan ontbrak het Antoine dit keer. Hij mistte de scherpte die nodig was om een goede prestatie neer te zetten. Aan de Mitsubishi Lancer Evo X lag het niet. De motor had net een rebuild gekregen en gaf geen krimp. De rijder echter zat met andere zaken in zijn hoofd. Dat resulteerde dan ook in ‘slechts’ een zevende plaats in het algemeen klassement en een vijfde plaats in de klasse RC2, waarin wagens uit de R4 en R5 klasse, maar ook uit de standaardklasse N4 zijn ingedeeld. In deze laatste klasse is de Mitsubishi van Antoine ingedeeld.

Rally_Team_Brabant_Stijn_van_Bree_Vechtdal.jpgStijn van Bree (Nuenen) en Marco Schillemans (Nispen) vormden de bemanning van de Nissan 350Z. Zij strijden in de Nissan 350Z Rally Challenge en bezetten de tweede plaats in dit kampioenschap. Zij waren daarom gebrand op opnieuw een goed resultaat om de positie in de Challenge te kunnen vasthouden.

Op de eerste klassementsproef echter zat het gelijk al tegen. Een lekke band rechtsvoor beschadigde de voorbumper, het zijscherm en de binnenkuip. Een herhaling van de schade die tijdens de ELE Rally werd opgelopen. Tijdens het lange wachten voor de start van de tweede klassementsproef kon met tape de schade enigszins hersteld worden.

Toen deze tweede klassementsproef uiteindelijk dan toch gestart kon worden, hadden Stijn en Marco het tempo goed te pakken. Het ging volgens Stijn ‘erg lekker’ en uiteindelijk werd er op de vierde en vijfde klassementsproef zelfs een scratch gereden. Een cadeautje volgens een tevreden Stijn van Bree.

Met deze goede resultaten kon de equipe de tweede plaats in de klasse C8 op haar palmares bijschrijven. In het algemeen klassement behaalde het duo de 15e plaats. Ook in de stand van de Nissan 350Z Rally Challenge deden Stijn en Marco goede resultaten en konden ze hun tweede plaats in de Challenge verstevigen.

Tijdens de zomerstop zal het team het eerste deel van het seizoen evalueren en de focus richten op de Hellendoornrally op 18 en 19 september.

A 25 juni 2015