Rally Team Brabant eindigt op podium GTC Rally

Voor beide equipes van Rally Team Brabant was de GTC Rally succesvol. In de Mitsubishi Lancer Evo X waren het Antoine van Ballegooijen (Nuenen) en Johan Findhammer (Egchel) die de derde plaats in het algemeen klassement wisten te behalen. In de Nissan 350Z waren het Stijn van Bree (Nuenen) en Marco Schillemans (Nispen) die de tweede plaats in de 350Z veilig wisten te stellen.

Antoine en Johan podiumkans door Bob de Jong
Antoine en Johan wisten dat ze in de strijd om het hoogste treetje van het erepodium niet zouden kunnen meestrijden. De eerste drie rijders van de startlijst zouden in principe het podium onderling verdelen. Op de klassementsproef De Hel rondom Achtmaal reed echter Bob de Jong lek, waardoor hij ver in het klassement terug werd geworpen. Daardoor keerden de kansen voor Antoine en Johan om toch het podium te bereiken.

Flink op de hielen gezeten
De equipe in de Mitsubishi kreeg de derde plaats echter niet zomaar in de schoot geworpen. Ze werden flink op de hielen gezeten door twee Belgische duo’s die, in een op papier snellere versie van de Evo X, vol de strijd met Rally Team Brabant aangingen. In het seconden duel dat zich ontspon, bleken Antoine en Johan de touwtjes in handen te hebben en wisten ze daardoor beslag te leggen op de derde plaats.

Rally_Team_Brabant_GTC Rally_Verslag_Antoine.jpg

Derde proef eindigt voor Stijn en Marco in een klap
Voor Stijn en Marco begon de rally aanvankelijk niet zo goed. Er werd gezocht naar het ritme en ze leken niet op gang te kunnen komen. Op de tweede klassementsproef bleek echter alles weer als op rolletjes te lopen. De snelheid en het vertrouwen waren er weer. Op de derde proef van de vrijdagavond, op De Hel, kwam echter de klap, letterlijk en figuurlijk. Ze raakten met de linkerkant vol op een container.

Nissan in permanente drift naar service
De achterklep van de Nissan 350Z wilde door de klap niet direct open en er moest zelfs een achterlicht verwijdert worden om de klep open te kunnen krijgen. Daarna moest nog een wiel gewisseld worden en al met al heeft dat ettelijke minuten gekost. Aangezien ook de draagarmen krom waren geraakt reed de Nissan in een min of meer permanente drift de proef verder uit en kon het duo naar de service.

Tweede plaats Nissan 350Z Rally Challenge
Daar werd de wagen weer vakkundig gerepareerd en konden Stijn en Marco de strijd weer aangaan. Het doel was om de tweede plaats in de Nissan 350Z Rally Challenge veilig te stellen. Daarbij werden ze enigszins geholpen door het wederom met mechanische pech uitvallen van Antoine Biesheuvel. Erwin Klippel werd in de Hellendoorn Rally reeds kampioen in de Challenge en Stijn kon in Etten-Leur de tweede plaats verzilveren.

A 14 oktober 2015