Spring naar content

ELE Rally

De  51e ELE Rally is gelegen in het SchippersStop Rallydorp te Veldhoven. Hier vindt ook de start- en finishceremonie van de rally plaats. Het SchippersStop Rallydorp ligt aan de Habraken 2601-2605 te Veldhoven, nabij Eindhoven Airport.

 

Vrijdag 29 mei 2015
Start SchippersStop Rallydorp Veldhoven, 19:00 uur
Finish SchippersStop Rallydorp Veldhoven, 23:59 uur

Zaterdag 30 mei 2015
Start SchippersStop Rallydorp Veldhoven, 12:00 uur
Finish SchippersStop Rallydorp Veldhoven, 22:45 uur

 

Aan het woord Stijn

Na 2 fantastische rally’s in Emmeloord en Putten, wordt het nu tijd voor de “thuisrally”. Met een 2e plaats in de 350Z challenge kampioenschap , kunnen Stijn en Marco niks anders dan met een grote grijns, op 29 en 30 mei,  aan de eerste 2-daagse rally van het jaar in Zuid-Oost Brabant beginnen; de ELE.

Stijn heeft vorig jaar voor het eerst deze rally gereden met een BMW E36 325i ook met Marco Schillemans als navigator. Toen geëindigd op een 36e plek algemeen, net voor Diter Toprek met de 350Z! Voor velen is een thuisrally voordelig maar voor Stijn geldt dat niet! De kans dat je de weg zelf wilt of kunt bepalen ipv naar de navigator te luisteren kan ook een grote valkuil zijn. Stijn’s ervaring tot nu toe is om de focus volledig op de navigator te leggen waardoor de proeven ook in het donker makkelijker zijn. Bij de vorige rally lag de focus op het bepalen van de rempunten. Deze keer zal die focus wederom op de rempunten liggen maar daarnaast ook op het maken van de notes. Tot nu toe nog werden alle haakse bochten op dezelfde manier benoemd maar dat gaat veranderen. Meer details over splitsingen, kruisingen, einde weg etc. zullen terug te vinden zijn in de pacenotes. Dit zal er toe bijdrage dat er meer de grens opgezocht, en wellicht verlegd, zal worden. Uiteraard zal dit dan vervolgens vertaald moeten worden naar betere tijden en het vasthouden van de top 3 eindklassement!

Het ROOKIE rallyteam heeft er vervolgens alles aan gedaan om de Nissan technisch 100% voor elkaar te hebben. De vering heeft een rebuild gehad en verfijningen in de afstelling daarvan kan er ook voor zorgen dat de top 3 tijden gehaald kunnen worden.

Al met al zijn Stijn en Marco er mentaal en fysiek er weer helemaal klaar voor en staan ze te popelen om als echte Brabanders de strijd aan te gaan in hun thuisrally. Met hopelijk als beloning een plaats bij de beste drie van de Nissans!

 

Aan het woord Antoine

Voor het eerst sinds jaren zal de ELE alleen op vrijdag de proeven rondom Helmond verrijden. Waar voorgaande jaren ook op zaterdagochtend zou worden gereden rondom Helmond, is dit wegens het vele verhuizen van de serviceteams gestopt. Daarmee is de proef Stiphout op de vrijdagavond de publieksproef geworden maar zal de proef Somerlo nog steeds de proef worden waar de rijders de verschillen kunnen maken.

Op zaterdag zal de strijd pas echt losbarsten. Gezien de kandidaten zal de algemene overwinning waarschijnlijk gaan vallen bij Swaanen, De Jong of Becx. Binnen de klasse RC2 maken we ook geen kans omdat we dan ook de namen van De Jong en Becx tegen komen. Maar omdat het een lange en zware rally is kan er veel gebeuren. Waarschijnlijk valt de beslissing pas op de publieksproef van zaterdagavond ‘Ekkersrijt’ welke zoals elk jaar weer veel spektakel zal opleveren.