Rookie Rally Team trekt zich uit onvrede terug uit Hellendoornrally

Na de goed verlopen ADAC Rallye Deutschland staan de resterende drie wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap Rally op de kalender van het Rookie Rally Team. Zowel de bemanning als de Mitsubishi Lancer Evo X zijn goed uit de strijd rondom het Duitse Trier teruggekomen en maakten zich op voor de 35e Hellendoornrally, de eerste wedstijd na een lange zomerstop. Echter, een dispuut met de organisatie van de Hellendoornrally zorgt voor het terugtrekken van het complete Rookie Rally Team uit deze wedstrijd.
 
Vooral de gebrekkige communicatie zit het Rookie Rally Team, met als voorman Antoine van Ballegooijen, dwars. Het in het Bijzonder Regelement genoemde telefoonnummer, dat ettelijke keren onbereikbaar bleek of naar een vaag automatische beantwoorder werd doorgeschakeld, terugbelverzoeken die niet werden gehonoreerd en afspraken die niet werden bevestigd, zorgden voor de nodige vraagtekens.
 
Het ene lid van de organisatie biedt meermaals, zowel in woord als in geschrift zijn excuus aan voor de gang van zaken, terwijl het andere lid deze excuses op zijn beurt ontkent dat dit gebeurt is en ook niet nodig vindt, net als het alsnog terugbellen. Wél wist men, nota bene vanuit Hellendoorn, het Rookie Rally Team te vinden om, weliswaar tegen betaling, op grote videoschermen op het serviceterrein te verschijnen.
 
Dit en de stellige ontkenningen uit de top van de organisatie én de gebrekkige communicatie wekken bij  Van Ballegooijen de indruk niet serieus genomen te worden, sterker nog, de term leugenaar lijkt hem toebedeeld te worden. In zijn ogen had de organisatie ook anders kunnen reageren. In plaats daarvan worden blijkbaar de hakken in het spreekwoordelijke zand gezet. Teams en/of rijders die fouten maken worden veelal direct bestraft. Dit kan zijn met een tijdstraf, uitsluiting of zelfs met een geldboete, maar omgekeerd, als een organisatie iets verkeerd doet…. Het zit Antoine van Ballegooijen dwars dat dan niemand thuis geeft.
 
Deze onheuse bejegening heeft Van Ballegooijen doen besluiten om de Mitsubishi in de werkplaats te laten staan en de inschrijving van het team terug te trekken. Of deze wagen dit, of volgend jaar, nog op de Nederlandse rallypaden te zien zal zijn, valt nog zeer te betwijfelen. De animo om in Nederland te blijven rijden is tot een dieptepunt gezakt. Gedacht wordt om in het buitenland het plezier in het rijden terug te gaan vinden. Daar waar rijders met open armen worden ontvangen en waar schijnbaar alles in het werk wordt gesteld om de ‘klant’ te binden en het naar de zin te maken.
 
Namens het Rookie Rally Team willen rijder Antoine van Ballegooijen en navigator Johan Findhammer dan ook Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker alvast gelukwensen met het behalen van het Nederlands Kampioenschap Rally, want deze titel kan hen nauwelijks nog ontgaan.

A 13 september 2016