Rookie Rally Team ook in rallycross van start

Komend weekend, op zondag 9 april om precies te zijn, zal Antoine van Ballegooijen van start gaan in de rallycross. Dit doet hij niet in zijn inmiddels welbekende en fraaie Mitsubishi Lancer Evo X, maar in een 1600cc MINI Cooper.

In 2016 reed Antoine een tweetal wedstrijden in Duitsland. Deze wist hij beide glansrijk te winnen. Ditmaal zal hij echter niet in Duitsland rijden maar op het Eurocircuit te Valkenswaard.

In tegenstelling tot een rallywedstrijd, waar naast de rijder ook een navigator in de auto zit, moet in de rallycross de rijder het helemaal alleen doen.  In de één op één gevechten zal hij het in zijn klasse moeten opnemen tegen 23 andere deelnemers.

Het Rookie Rally Team is voor deze gelegenheid uitgebreid met een gastrijder. Niemand minder dan Piet van Hoof zal in een MINI One, ook van het Rookie Rally Team, in het strijdtoneel gaan treden.

Het team zal rijden in de klasse Super Touringcars min 2000cc. Deze druk bezette klasse kent een grote diversiteit aan deelnemende auto’s. In verschillende manches zullen de deelnemers via een afval systeem van start gaan. Hierbij hopen de Rookie rijders natuurlijk als beste overeind te blijven.

A 06 april 2017