Rookie Rally Team manifesteert zich in de rallycross

Na reeds een aantal eerdere succesvolle wedstrijden uit het Duitse Rallycross kampioenschap, het DRX, te hebben gereden, zal het Rookie Rally Team opnieuw aan een wedstrijd in dit kampioenschap gaan deelnemen.

Het team van voorman Antoine van Ballegooijen zal hiervoor naar het Duitse Schlüchtern gaan afreizen en neemt daarvoor één van de MINI Coopers van het team mee. Dezelfde MINI wordt ook gebruikt bij de incentives en trainingen die het team aan het bedrijfsleven geeft. Voor de gelegenheid krijgt deze wagen echter wel een andere ophanging en banden gemonteerd.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september zal de Ewald-Pauli-Ring plaats van handeling zijn. De zaterdag staat in het teken van technische keuringen en de administratieve afhandeling. Op zondag zal dan echt gas gegeven gaan worden. Na een drietal kwalificatiewedstrijden en één finalerace zal rond de klok van 18:00u de winnaar geëerd worden.

De concurrentie in de DRX Productieklasse moet met dit bommetje terdege rekening gaan houden. Eerdere deelnames leverden steevast een podiumplaats op. Bij zijn deelnames in 2016 behaalde Antoine zelfs tot twee keer toe de eerste plaats in deze klasse.

Naast het feit dat Antoine zich als rijder nadrukkelijker in de Rallycross manifesteert, biedt hij ook ondersteuning aan jong talent. Zo is de naam Rookie dit jaar steevast terug te vinden op de Ford RST van Jari van Hoof, zoon van rallyrijder Piet van Hoof. “Ik vind het belangrijk om jonge aanwas in de rally en rallycross te ondersteunen,” zegt Antoine van Ballegooijen. “Het is mooi om te zien dat het animo om in deze Junior Cup deel te nemen weer toeneemt en draag daar graag een steentje aan bij. Nu al bekijken we op welke wijze we het volgend seizoen een bijdrage kunnen leveren.”

De 14 jarige Jari bezet de tweede plaats in de RST Junior Cup en heeft met nog een aantal wedstrijden te gaan nog uitzicht op de titel. In deze kraamkamer van de rally en rallycross heeft Jari het al opgenomen tegen Roald Leemans, die nu in zijn tweede seizoen in de rally al een aantal kampioenschappen in de wacht heeft gesleept. Jari wist die wedstrijd vóór Roald te eindigen.

A 20 september 2017