Rookie Rally Team kiest voor Hermicuda Rally

Terwijl  volgende week de vernieuwde GTC Rally wordt, zal het Rookie Rally Team haar tenten opslaan op het serviceterrein van de Hermicuda Rally in het Belgische Koekelare. Op zondag 9 oktober zullen rijder Antoine van Ballegooijen (Nuenen) en navigator Johan Findhammer (Egchel) de Mitsubishi Lancer Evo X negen klassementsproeven lang de sporen geven.

Door onvrede over de gang van zaken in de aanloop van de Hellendoorn Rally, heeft het Rookie Rally Team besloten het Nederlands Rally Kampioenschap dit jaar te laten voor wat het is. De Mitsubishi stond al helemaal klaar in de werkplaats en snakte er naar weer in actie te kunnen komen. Ook Antoine en Johan wilden weer aan de bak en men koos daarom voor de Hermicuda Rally.

De laatste wedstrijd die het team in België reed was de Rallye de Wallonie. Daar konden Antoine en Johan op de vrijdagavond op de Citadel goed partij geven. Op de zaterdagochtend sloeg het noodlot echter toe. Bij de start van de eerste klassementsproef kreeg het team te maken met motorproblemen en een brand onder de motorkap dien ten gevolge. Opgeven, zo snel in de wedstrijd al, was daarmee onvermijdelijk. In de weken daarna is de wagen weer volledig hersteld en heeft het inmiddels zijn betrouwbaarheid weer bewezen. Hoewel in de autosport niets zeker is, gaan rijder en navigator vol vertrouwen de strijd in België weer aan.

Deze wedstrijd kent drie klassementsproeven die elk drie keer worden verreden. Daarbij legt het team ongeveer 96 kilometer op uitsluitend asfalt af. Het wedstrijdcentrum ligt in Koekelare, zo’n 20 kilometer onder de Belgische badplaats Oostende. Op de zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd vinden de verkenningen plaats, evenals de technische keuring.  Op de zondag zal de eerste deelnemer om 8:40u vanaf het startpodium vertrekken. De finish van deze compacte VAS wedstrijd wordt om 17:05u verwacht.

Antoine en Johan zullen, gezien het flinke deelnemersveld, flink aan de bak moeten. Er zijn diverse deelnemers die met eenzelfde wapen hebben ingeschreven. Een aantal zullen de snellere R4 variant van de Lancer Evo X meebrengen. Ook de snelle Andy Lefevere heeft zich met een Lancer Evo X ingeschreven, evenals Piet van Hoof die de oudere, maar o zo geduchte, Lancer Evo IV meebrengt. Daarnaast staan een aantal Subaru Impreza STi’s, met eveneens een 2liter turbo motor en vierwielaandrijving, aan de start en ook zij zullen strijden voor een zo hoog mogelijke plaats in de eindrangschikking.

Wat de volgende wedstrijd voor het Rookie Rally Team wordt, is nog niet duidelijk. Dat is uiteraard mede afhankelijk hoe goed de Mitsubishi deze Hermicuda Rally weet te doorstaan. Al wordt er wel met een schuin oog gekeken naar de Condroz Rally in november, maar een definitief besluit daarover is nog niet genomen.

A 05 oktober 2016