GTC Rally 2015

Aanstaande vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober vindt de GTC Rally 2015 plaats rondom Etten-Leur. De GTC Rally start op vrijdag om 19.37 uur en op zaterdag om 10.07 uur.

Adres service park
Hermelijnweg 29 te Etten-Leur.

 

Stijn-van-Bree.pngStijn aan het woord

Na het uitvallen in Hellendoorn ben ik samen met Marco uit op revanche! Momenteel staan we nog steeds 2e in de Nissan 350Z Challenge. Nadat Erwin Klippel bij de vorige rally zijn kampioenschap veilig heeft gesteld, is het nu onze beurt om die 2e plaats veilig te stellen.

De GTC rally in Etten-Leur wordt in de “achtertuin” van Marco’s woonplaats Nispen verreden en is tevens de laatste wedstrijd in de 350Z Challenge cup. Vorig jaar werden hier de eerste meters met de Nissan gereden met meteen een verdienstelijke 3e plaats. We hebben hier dus beiden warme herinneringen aan inclusief de beruchte “nacht van Achtmaal”!

De Nissan is er weer helemaal klaar voor evenals de bestuurder en de navigator. De 350Z had verder géén enkele beschadiging opgelopen in de sloot bij Hellendoorn en is na grondige schoonmaak, werkzaamheden en regulier onderhoud in opperste paraatheid. De voorbereidingen zijn ook helemaal top als het gaat om fitheid, scherpte en motivatie. Daarnaast zijn de proeven al te bewonderen via de filmpjes op internet met de daarbij behorende notes dus ook dat helpt allemaal mee aan die voorbereidingen.

Door de jarenlange ervaring van Marco met deze rally en de seizoenservaring van Stijn staan ze samen voor een schitterende uitdaging; podiumplaatsen veroveren! Al met al gaan Stijn en Marco er dus weer voor de volle 100%  tegenaan met het alom bekende motto; genieten, leren, presteren.

Antoine-van-Ballegooijen.pngAntoine Aan het woord

De vooruitzichten voor de GTC rally zijn positief. De auto’s staan weer paraat, de weersvooruitzichten zijn goed en Stijn kan zijn 2e plaats in de Nissan 350z challenge binnen gaan halen!

De GTC Rally is voor het eerst sinds jaren niet meer in de zomer, maar in de herfst. De wegen rondom Etten-Leur en Roosendaal zullen er dan ook minder schoon bij liggen. De land- en tuinbouw in het gebied is weer volop aan de gang waardoor er zand en modder op de weg kan liggen. Volgens de weersverwachtingen hebben we kans op lichte buien. Persoonlijk vind ik dat goed, want enig glibberen en glijden vind ik wel leuk.

Voorafgaande jaren hebben we deze wedstrijd in juli gereden en 2014 was met een 4e plaats algemeen de beste prestatie ooit!

A 06 oktober 2015