Antoine van Ballegooijen trapt op de rem

Het is niet de rem van zijn Mitsubishi Lancer Evo X waar Antoine van Ballegooijen op gaat staan. Hij moet zijn competitiedrang om medische redenen beteugelen. Met tegenzin moest hij de Vechtdalrally al aan zich voorbij laten gaan en ook de deelname aan de komende GTC Rally kan helaas geen doorgang vinden.

Al enige tijd kampt Antoine van Ballegooijen met problemen aan één van zijn enkels. “Enige tijd geleden kreeg ik problemen met mijn rechter enkel,” vertelt Antoine. “Ik heb daar al langere tijd flink veel last van. De afgelopen ELE Rally heb ik uit kunnen rijden, al was dat niet gemakkelijk. Op de vrijdagavond vreesde ik dat ik de zaterdag niet zou kunnen volhouden.” Met veel paracetamol, ibuprofen en adrenaline wist Antoine die wedstrijd uiteindelijk toch tot een goed einde te brengen.

Na afloop van de ELE Rally voelde Antoine dat hij ondanks alle medicatie toch te veel van zijn enkel had gevraagd. “We hebben daarom moeten besluiten de Vechtdalrally rondom Hardenberg aan ons voorbij te laten gaan.” Inmiddels zijn er nadere onderzoeken geweest en bestaat de kans dat de enkel zelfs in het gips gezet moet gaan worden. “Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten,” laat Antoine weten. “Ik moet daarom serieus rust gaan nemen en die enkel niet onnodig gaan belasten. Daarom hebben we noodgedwongen moeten besluiten om per direct het rallyrijden even stil te leggen. Dat betekent dus ook dat we helaas niet aan de GTC Rally kunnen gaan deelnemen.”

Deelname tweede helft van het seizoen niet uitgesloten

Na de GTC Rally gaat het zomerreces in de Nederlandse rally kampioenschappen in. “Na de zomervakantie zullen we gaan kijken of het rijden weer mogelijk is. Indien die vraag met ja beantwoord kan worden zullen we een leuke wedstrijd gaan uitzoeken om de tweede helft van het seizoen mee te beginnen. Wellicht nemen we in België deel aan een leuke wedstrijd. Ook kijken we naar de nieuw aangekondigde Berkelland Rally en uiteraard staat de Twente Rally ook op ons verlanglijstje,” laat Antoine weten.

“We hopen dat deze zomerperiode voldoende rust geeft om de enkel te laten genezen. Indien de rust alleen niet voldoende is, bestaat de kans dat medisch ingrijpen alsnog noodzakelijk is. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten,” aldus Antoine. “Vandaar dat we nu echt die rust moeten gaan nemen. Ik hoop na de zomervakantie voldoende hersteld te zijn om weer te kunnen gaan rijden.”

We stonden ons mannetje wel!

Na een paar jaar van afwezigheid in de Nederlandse rallysport keerde Antoine dit jaar terug in het Nederlands Rally Kampioenschap. De resultaten die hij in de afgelopen wedstrijden liet noteren mochten gezien worden. “We stonden ons mannetje gelijk alweer, alsof we nooit weggeweest waren. Dat we nu twee wedstrijden moeten laten schieten doet onze plaats in het kampioenschap natuurlijk geen goed, maar dat moeten we maar voor lief nemen. Het is tenslotte maar een spelletje,” relativeert Antoine. “Ik richt me allereerst op het herstel van mijn enkel. Hoe lang dat gaat duren is nu moeilijk in te schatten. Ik hoop na de zomervakantie echter weer te kunnen gaan rijden, maar wil daar nu nog niet te veel op focussen. We zullen het tegen die tijd opnieuw gaan bekijken.”

 

A 08 juli 2019